Art & Kulturë

Përtej Rrugës në të cilën rrallë shkohet

Qendra Kulturore dhe Filozofike Akropoli i Ri, në kuadër të sektorit të Filozofisë, organizon më datë 13 Janar, në orën 18:30, Klubin e Librit 27. Në këtë takim do të analizohet vepra “Përtej Rrugës në të cilën rrallë shkohet”, nga autori Scott Peck. Dr. Peck është një psikanalist dhe autor Amerikan. Ai mbetet edhe sot […]

Krishtlindjet, si të visheni për momentin më magjik të vitit

Nuk është asnjëherë shumë shpejt për të menduar për Krishtlindjen(ndonëse jemi në vigjilje) dhe Vitin e Ri…. dhe për veshjen perfekte, natyrisht. Nëse ti feston në shtëpi, mal ose në restorant, ja disa ide sesi të visheni në momentin më magjik të vitit. Krishtlindje në shtëpi Nëse keni zgjedhur të kaloni Krishtlindjen në ngrohtësinë e […]

Ta Pastrojmë Shqipërinë

Ta Pastrojmë Shqipërinë – 23 Nëntor 2018! Ne vazhdojmë të refuzojmë të jetojmë në vendin tonë të mbuluar me mbeturina, andaj në 23 Nëntor, për herë të nëntë organizojmë aksionin Ta Pastrojmë Shqipërinë Në Një Ditë. Jemi të vetëdijshëm që kemi edhe shumë probleme të tjera, jemi dëshmitarë që shumë qytetarë të vendit tonë e […]

Përse njerëzit inteligjentë nuk janë të lumtur?

“Lumturia te njerëzit e lumtur, është gjëja më e rrallë që e njoh”, kishte shkruar Ernest Heminway – një nga shkrimtarët më të mëdhenj që ka njohur letërsia botërore. Cili është definicioni i lumturisë? A mendoni se lumturia ka të bëjë me të pasurit një karrierë apo familje të mahnitshme? A mendoni se prezenca e […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).