Art & Kulturë

Festa e Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë në Fushë Studën

Në listën e parqeve të shumta natyrorë të vendit, Parku Kombëtar Shebenik-Jabllanicë afër qytetit të Librazhdit ende nuk është mjaftueshëm i njohur. Një nga shkaqet kryesore lidhet me faktin se ky park ka qenë një zonë e ndaluar kufitare përgjatë gjysëm shekulli të diktaturës komuniste. Ishte pikërisht kjo mbyllje, që sot përbën dhe një nga […]

Parku Kombëtar “Shebenik- Jabllanicë” me qendër të re vizitorësh

Parku Kombëtar ”Shebenik- Jabllanicë” prej më se 2 vitesh ka një qendër vizitorësh në fshatin Fushë-Studë dhe një i dytë po i shtohet në Rrajcë në hyrjen jugore të parkut. Punonjësit e Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, Elbasan po vazhdojnë punimet për këtë qendër të re vizitorësh. Kjo qendër informacioni do të jetë në […]

Parku Arkeologjik i Amantias, në interesin e turistëve të huaj

Një nga destinacionet kryesore turistike për Qarkun e Vlorës është parku arkeologjik i Amantias. Kryeministri Edi Rama, përmes rrjetit social “Facebook”, ndau një video me mbresat e disa turistëve të huaj që kanë vizituar këtë vend. Amantia u themelua në fund të shekullit V para Krishtit. Ajo ndodhet në një kodër dhe është e fortifikuar […]

JOGA NË PARK

Agjencinë e Parqeve dhe Rekreacionit – Bashkia Tiranë në bashkëpunim me Hatha Yoga Tiranë, sjell Joga në Park me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Jogës. Me profesor Klodian Murati Një ndër nga istruktoret me te mirë te yoges ne Shqipëri. Hyrja është e lirë për këdo që dëshiron të marrë disa këshilla për trup të […]

Parku Olimpik i Rio-s kthehet në gërmadhë

Parku Olimpik i Rio-s i cili kushtoi plot 12 miliardë dollarë dhe që u premtua që pas përfundimit të lojrave olimpike të gjitha fasilitetet e tij do ripërshtateshin me qëllim që të ktheheshin në dobi të qytetarëve, tashmë gati afro një vit më vonë është kthyer në një grup ndërtesash të cilat janë bastisur dhe vandalizuar […]

Nata e Gjelbër në Park

Në kuadër të promovimit të Jetesës së Gjelbër dhe afrimit të njeriut me natyrën, Green Line Albania & Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit rikthejnë sërisht aktivitetin “Nata e Gjelbër” @ Park. Aktiviteti do të filloj nga ora 18:00 (tek fushat sportive pas V. Frashëri) dhe vazhdon deri në mëngjesin e ditës tjetër, duke kaluar një […]

Parku i të martuarve në Prishinë

Komuna e Prishtinës ka filluar rregullimin e parkut të të martuarve, park ky i pari i këtij lloji në vendin tonë. Tashmë po punohet për rregullimin e shtigjeve, ulëseve dhe hapësirave të tjera të këtij parku, në kuadër të projektit paraprak të Komunës. Rregullimi bazik i parkut pritet të përfundojë shumë shpejt, dhe më tutje […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).