Art & Kulturë

Piktorja Laureta Vinca Mulliqi, përmes një ekspozite prezantoi në Vjenë gruan kosovare

Në pallatin Schloss Potzneusiedl në Vjenë është mbajtur ekspozita personale e piktores kosovare Laureta Vinca Mulliqi. Përmes 20 portreteve, Vinca Mulliqi paraqiti gruan, dhimbjen dhe shpresën, si dhe kujtimet e emocionet e saj. Kuratori i ekspozitës dhe organizatori Johann Gunther, e vlerësoi lartë jetën dhe veprën e Vinca Mulliqit. Po ashtu, artisti dhe Prof. Ing. […]

Piktorja Laureta Vinca Mulliqi, përmes një ekspozite prezantoi në Vjenë gruan kosovare

Në pallatin Schloss Potzneusiedl në Vjenë është mbajtur ekspozita personale e piktores kosovare Laureta Vinca Mulliqi. Përmes 20 portreteve, Vinca Mulliqi paraqiti gruan, dhimbjen dhe shpresën, si dhe kujtimet e emocionet e saja. Kuratori i ekspozitës dhe organizatori Johann Gunther, vlerësoi lart jetën dhe veprën e Vinca Mulliqit. Po ashtu, artisti dhe Prof. Ing. Peter […]

Artistja kosovare Arjeta Miftari sjell ekspozitën “Rrugëtim”

Ekspozita “Rrugëtim” vjen përmes punimeve në skulpturë realizuar nga artistja Arjeta Miftari. Ekspozita që u çel në Muzeun Historik Kombëtar është me skulptura të hyjneshave në fron, simboli më i rëndësishëm i artefakteve me të cilat prezantohet trashëgimia kulturore e Kosovës. Ekspozita ka filluar rrugën e saj me Prishtinën, për të vazhduar në Berlin, në […]

Nusja Kosovare, The Times e zgjedh foto të ditës

Gazeta prestigjioze “The Times”, sot, ka publikuar disa fotografi të zgjedhura si fotografi të ditës. Në mesin e fotografive të zgjedhura është edhe fotografia e fotografit, Armend Nimani. Në këtë fotografi shihet një nuse kosovare e cila është stolisur sipas ritit të stolisjes së nuses ilire. “Fytyra e nuses së Kosovës është pikturuar me vija […]

Tre studentë kosovarë pjesë e ekspozitës “Beyond Peace 2018 DMZ Art & Design” në Kore të Jugut

Tre studentët nga universiteti “Kosovo Art Academy” kanë arritur të bëhen pjesë e ekspozitës “Beyond Peace 2018 DMZ Art & Design” në Kore të Jugut duke përfaqësuar artin kosovar me punimet e tyre. Artistja Fazile Berisha, ka aplikuar me dy posterë të temës ekologjike të titulluar “Hazardous Field” dhe “Hazardous Planet”. Studenti Bajram Sylejmani, ka […]

Make-up artistja kosovare, në kopertinën e Revistës Vogue (FOTO)

Grimi është një pjesë shumë e rëndësishme çdo vajze. Por të bësh grim profesional duhet shumë punë, angazhim e padyshim edhe dashuri për këtë profesion. Në vend kemi disa make-up artiste të cilat kanë tejkaluar kufijtë shqipfolës, me aftësitë e tyre dhe stilet që kanë. Një ndër to është edhe make-up artistja, Saranda Ismaili, e […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).