Art & Kulturë

Pse ilaçet duhet t’i shoqëroni gjithnjë me ujë

Duhet të dini se konsumimi i ilaçeve pa shoqëruar me ujë nuk rekomandohet dhe sjell rreziqe. Mjekët thonë se ilaçet, në varësi edhe të madhësisë mund të dëmtojnë ezofagun, madje mund të shkaktojnë deri edhe prerje. Këtë e zbulon “Times of India” në një shkrim të publikuar së fundi. Më herët edhe disa hulumtues turq […]

Për ju që i vendosni ilaçet në frigorifer, ja ç’duhet të dini

Ne të gjithë mund të kemi ilaçe që i fusim në frigorifer, me idenë se aty ruhen më mirë. Por duhet të dimë rregullat kryesore për ruajtjen e tyre, pasi shpesh gabojmë. Disa medikamente duhet të ruhen në temperatura të ulëta dhe frigoriferi është vendi më i mirë për këtë. Megjithatë, dyert nuk janë alternativa […]

Kujdes! Ilaçet kundër dhimbjeve, ndikojnë në dëgjim

Ilaçet që pijmë kundër dhimbjeve, mund të ndikojnë në dëgjim. Meshkujt janë më të predispozuar për këtë. Ilaçet të cilat kanë të bëjnë me humbjen e vogël apo humbje serioze të dëgjimit para moshës pesëdhjetëvjeçare janë paracetamoli dhe ibuprofeni. Edhe pse në këto hulumtime nuk janë përfshirë edhe femrat, shkencëtarët supozojnë që ilaçet e cekura […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).