Art & Kulturë

Ja cila është premiera e parë e vitit në ”arTurbina”

Shfaqja e paë premierë për këtë vit në arTurbina është drama “Gusht: Portret Familjar” vepra më e rëndësishme e autorit Tracy Letts. Me regji nga Spiro Duni vepra sjell në role një kastë aktorësh të njohur. Merita Xhani, Luli Bitri, Eva Alikaj, Dritan Boriçi, Flaura Kureta, Elia Zaharia, Ligoraq Riza, Neritan Liçaj, Myzafer Zifla, Niada […]

Adonis Filipi, tur shfaqjesh me dramën “Lule dielli”

Regjisori Adonis Filipi këtë vit e nis me projektin teatror “Lule dielli”. Një projekt teatror, i cili ka bërë bashkë regjisorin Filipi me aktorët, për të vijuar me këtë shfaqje në disa skena të ndryshme. Individë, grupe njerëzish, në një rendje të papërmbajtshme drejt fatit. Regjisori Filipi tregon se është një endje njerëzore në kufijtë […]

Netët e leximit të dramës Shqipe 3

Teatri Kombëtar, rifillon aktivitetin “Netët e leximit të dramës shqipe 3”. Ju mirëpresim nesër dt.1 Shtator ora 18:00 në leximin skenik të veprës “Fisnkët” me autor Ylljet Aliçka, lexojnë aktorët e Teatri Kombëtar.Leximi do të mbahet në studion e madhe te provave të Teatrit Kombëtar. Ditën e shtunë dt.2 Shtator ora 18:00 në kuadër të […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).