Art & Kulturë

Të shunën shfaqje te Cirku Kombëtar

Cirku Kombetar Shqiptar është një pjesë e pandarë e cirkut botëror. Pionierët e parë të këtij arti në vendin tonë u shfaqën gjatë viteve 1932-1935, kryesisht në fushën e iluzionit dhe të ekuilibrit mbi tel. Në vazhdimësi numri i tyre u rrit dhe profilet ku ata luanin u zgjeruan, duke u pasuruar me numrat akrobatikë, […]

Të shtunën Cirku më i Madh në Europën Qendrore vjen në Amfiteatër

Amfiteatri i Tiranës pret më 19 tetor, ditën e shtunë, ora 19:30, Cirkun e Budapestit, i njohur dhe si Cirku më i madh në Evropën Qendore. Hyrja në Teatrin e Hapur do të jetë e lirë, ndërsa Cirku i kryeqytetit të Hungarisë premton për publikun e Tiranës një performancë, ku do të ndërthuren artistikisht bukur […]

Spektakël Kërcim/Cirk: “Face Nord” nga Un Loup pour l’Homme

Katër akrobatë zhvillojnë një sërë lojërash duke ua ndryshuar vazhdimisht rregullat. Ec, vrapo, hidhu lart, kape, kacavirru, kacavirru përsëri, vazhdo përpara… «Edhe kur e di se do të humbasësh, ia vlen të luftosh.» Këmbëngulës, ata i bëjnë sfidat gjithnjë e më të vështira dhe bashkë me trupat e tyre na marrin me vete në skajet […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).