Snapchat inspirohet nga Instagram dhe përdor një opsion të tij

Përditësimi më i ri i Snapchat i lejon përdoruesit që të tagojnë miqtë në fotot e videot që ata hedhin në historinë e tyre.

E parë më përparë si opsion në rrjetin social Instagram, SnapChat ndjek një proçedurë tjetër për të bërë tagg dikë, ndryshe nga rivali i tij.

Kështu, për të bërë tagg, duhet të shkruash username-in e personit dhe më pas shkohet tek opsioni ‘More’ që ndodhet në fund të ekranit, i cili prej andej do të hapi një seksion të titulluar ‘People’, ku shfaq informacionet e përdoruesve të tjerë që ju i keni miq.

Pictured is what the new tagging feature looks like on Snapchat. Users can swipe up on the 'more' option at the bottom of the screen to view information about the tagged account

Nuk është bërë akoma e ditur se kur ky opsion do të jetë i disponueshëm për të gjithë përdoruesit, pasi SnapChat ka konfirmuar se janë në fazën e testimit.

“Duke e bërë tagg dikë në historinë tënde, Bitmoji dhe informacioni i atij personi do të shfaqet për të gjithë shokët e tu. Po ashtu, personi që është taguar në një foto a video do të marrë një njoftim për këtë tagg”, sipas website-it teknologjik TechCrunch.

Ndërkohë, përditësimi i ri i Snapchat nuk është përqafuar ende nga masa më e madhe e njerëzve, të cilët e cilësojnë atë si ‘mjaft të komplikuar dhe të vështirë për t’u përdorur’.