Art & Kulturë

Mos i hani thonjtë

Për disa është një zakon i përditshëm kurse për disa të tjerë është thjeshtë punë stresi dhe nervoze. Por, nëse jeni në mesin e miliona ngrënësve të thonjve, atëherë duhet ta dini se ky zakon është më i rrezikshëm se që mund ta mendoni. Kjo pasi duke i ngrënë thonjtë ju rrezikoheni të bini viktimë e shumë problemeve shëndetësore, sipas ekspertëve shëndetësorë nga SHBA. 1. Mikrobet qëndrojnë nën thonj 2. Rreziku nga infeksionet 3. Mbroni dhëmbët – Dhëmbët tuaj janë për të përtypur ushqim dhe nuk duhet të përdoren si vegla. 4. Rrezikohet mosrritja e thonjve 5. Rreziku nga helmimi toksik.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).