Art & Kulturë

Katër arsye përse duhet ta përtypni mirë ushqimin

E kemi dëgjuar shpesh këshillën “përtype mirë ushqimin” dhe paska qenë shumë e vlefshme, ja pse: Përtypja e mirë e aktivizon procesin e tretjes. Përtypja ndihmon në absorbimin e vlerave ushqyese. Pesha… Disa studime kanë treguar që njerëzit të cilët hanë ngadalë, kanë tendenca të hanë më pak sesa ata që hanë shpejt. Nga përtypja e mirë përfitojnë edhe zorrët Kur hani duke nxituar, mundësitë janë që pjesë të mëdha të ushqimit do të mbesin të patretura në zorrë.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).