Art & Kulturë

Hapet sot ekspozita nga Tomor Kastrati në Muzeun e Kosovës

Periudha e Neoliti dhe Eneoliti, do të vijnë të shkrira në një ekspozitë arkeologjike e cila ka marrë këmbët dhe do të hapet sot.

Kjo ekspozitë titullohet “Veçoritë më të hershme të qytetërimit në Europë”. Ideja dhe koncepti i ekspozitës ka ardhur nga arkeologu Tomor Kastrati i cili është në detyrën e udhëheqësit të projektit të ekspozitës dhe publikimit të katalogut.
Eksponatet që do të prezantohen janë të profileve të ndryshme, duke filluar nga fusha e ekonomisë, veglat e punës si dhe stoli të ndryshme nga materiali kockor të periudhës së Neolitit.
Hapja e ekspozitës “Veçoritë më të hershme të qytetërimit në Europë”, nga autori Tomor Kastrati, bëhet sot me fillim prej orës 12:00, në Muzeun e Kosovës.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).