Art & Kulturë

Foto/Përfundon restaurimi i Kishës së Shën Kollit në Kurjan, ja si duket ajo tani

Në fshatin Kurjan të zonës së Roskovecit në Fier është restauruar Kisha e Shën Kollit, e cila është ndërtuar që në shekullin XIII, në stilin bizantin.

Image may contain: sky and outdoor

Pikturat murale që zbukurojnë brendësinë e kësaj Kishe, janë veprat e ikonografit Nikolla, biri i Onufrit dhe ndihmësit të tij, Joanit.

Image may contain: outdoor and indoor

No automatic alt text available.

Ndërhyrjet që janë bërë në këtë Kishë konsistojnë në restaurimin e çatisë, muraturës, fasadës së objektit, pikturës murale dhe sistemimin e ambienteve përreth objektit.

No automatic alt text available.

Ndërkohë, Ministria e Kulturës ka theksuar se turizmi kulturor është një nga prioritetet e saj kryesore.

Image may contain: sky and outdoor

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).