Art & Kulturë

Foto/Përfundon restaurimi i Kishës së Shën Kollit në Kurjan, ja si duket ajo tani

Në fshatin Kurjan të zonës së Roskovecit në Fier është restauruar Kisha e Shën Kollit, e cila është ndërtuar që në shekullin XIII, në stilin bizantin. Pikturat murale që zbukurojnë brendësinë e kësaj Kishe, janë veprat e ikonografit Nikolla, biri i Onufrit dhe ndihmësit të tij, Joanit. Ndërhyrjet që janë bërë në këtë Kishë konsistojnë […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).