Art & Kulturë

FOTO/ Pamje e rrallë e Leka Zogut, debati mbi mbretërimin e tij

 

“Paris-soir” ka botuar, të mërkurën e 26 korrikut 1939, një fotografi të rrallë të Leka Zogut, realizuar asokohe në Suedi, ku mbreti Zog dhe mbretëresha Geraldinë kishin gjetur strehim, pas largimit të detyruar nga Shqipëria gjatë muajit prill të po atij viti, si rrjedhojë e pushtimit fashist.

Ja se çfarë shkruhet në faqet e kësaj gazete:

Princ trashëgimtar gjatë katër orëve.
Djali i mbretit Zog lindi në Tiranë, katër orë para ardhjes së trupave italiane. Prindërit e tij e dërguan atë në Selanik, pastaj në Skandinavi, ku dhe është realizuar kjo fotografi. A do të mbretërojë ai një ditë ? ”

Nga Aurenc Bebja*, Francë (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania)

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).