Art & Kulturë

FOTO/ Pamje e rrallë e Leka Zogut, debati mbi mbretërimin e tij

  “Paris-soir” ka botuar, të mërkurën e 26 korrikut 1939, një fotografi të rrallë të Leka Zogut, realizuar asokohe në Suedi, ku mbreti Zog dhe mbretëresha Geraldinë kishin gjetur strehim, pas largimit të detyruar nga Shqipëria gjatë muajit prill të po atij viti, si rrjedhojë e pushtimit fashist. Ja se çfarë shkruhet në faqet e […]

Arkivat angleze: Pse u shpall mbret dhe sa para mori Zogu nga Shqipëria

Historiania dhe studiuesja e njohur angleze Miranda Vickers, mbështetur në arkivat britanike, por edhe në ato italiane dhe serbe, jep një tablo befasuese se si u përgatit terreni për pushtimin e Shqipërisë në 1939 nga Italia fashiste e Musolinit. Mbi të gjitha, për çfarë mendoi Ahmet Zogu dhe cila është sasia e floririt që ai grabiti […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).