Art & Kulturë

Ceremonia e hapjes së Sheshit Skënderbej 10 Qershor

Sheshi “Skënderbej” ka dalë një mrekulli. Pas gurëve nga të gjitha trojet shqiptare, në skenë vijnë tingujt e të gjitha trojeve ku jetojnë shqiptarë.

Ejani të festojmë së bashku në një festë të madhe të shpirtit shqiptar në 10 Qershor, ora 19.30.

#PROGRAMI:

KONCERT ME RASTIN E INAUGURIMIT TË SHESHIT “SKËNDERBEJ”

“Rrjedh në këngë e ligjërime”

Performancë me timpanë

“Vallja e dëbores” – Trimat e Jutbinës

“Fragment nga Eposi i Kreshnikëve” – Lahutarët

Performancë “Maj’e Krajit”

Ceremonia e ngritjes së flamurit

Himni Kombëtar – Kori i TKOBAP

Fjalë përshëndetëse e Kryetarit të Bashkisë së Tiranës, z. Erion Veliaj

Fjalë përshëndetëse e Kryeministrit të Shqipërisë, z. Edi Rama

“Besa-Besë” – Grupi i Bënçës Tepelenë

“Janinës ç’i panë sytë” – Performancë e grupeve shqiptare dhe franceze

“Vallja e kaçakëve”

“Tanë Kako Tanë” – Grupi Çam

“Po vijnë krushqit” – Kori i TKOBAP

Fyejt e Gramshit

Valle e Tiranës

“Balada e Konofatit” – Grupi i Kolonjës

Valle e Ansamblit Folklorik të Rugovës

“Vajzë e Valëve” – Grupi i Himarës

Këngë arbëreshe

“Mbeç more shokë mbeç”

Vallja e Osman Takës

Grupi Ergjeria

Kori i Shkodrës

Valle e Dropullit

“Globi Rrotullohet” – Korale

Valle e Devollit Gorarçe – Grupi i fëmijëve të Korçës

Orkestrale e Mirditës

Muzikë nga filmi “Skënderbeu” – Kori dhe orkestra e TKOBAP.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).