Art & Kulturë

Kërcim në bosh

Uni im, në natë, me vdekjen hipotetike, nën re surreale lart, sublimon. Për shkak të rastësisë, A të profecisë, Absurdes së jetës, Çmendurisë… Hidhem, në çart, nga kati 107! (Çfarë ka të jashtëzakonshme, heroike, unikale, në një vdekje imagjinare?!)/ Botimet Dudaj

“Festat lokale”, Konkursi i parë Kombëtar që nxit idetë inovative në fushën e turizmit

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit së bashku me Ministrinë e Bujqësisë e Zhvillimit Rural dhe Risi Albania ftojnë të gjitha bashkitë që në bashkëpunim me organizata të aplikojnë për mbështetjen e aktiviteteve lokale më të mira, për të promovuar traditat,kulturën, historinë, kulinarinë dhe artizanatin nëpërmjet festave lokale. Dërgoni idenë tuaj deri në datën 20 prill! […]

Da Vinçi, François dhe stratiotët shqiptarë

Lidhur me Bokalin ende nuk kemi shumë të dhëna rreth itinerarit të kësaj familje stratiote të emigruar në More nga Shqipëria. Më pas, me pushtimin e Moresë nga turqit, dhe kuftrave nën flamurin venecian kundër tyre, ata hynë në shërbim të Venedikut duke ikur në Itali. Nga arkivi i senatit të Vendikut ka një shkresë […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).