Art & Kulturë

Zbulohet foto e Nënë Terezës kur ishte e re

Nënë Tereza ose Shën Tereza e Kalkutës, është një ndër figurat më të admiruara, kjo falë veprave bamirëse të saj.

Ajo lindi në Shkup dhe pasi kishte jetuar në Maqedoni për tetëmbëdhjetë vjet, ajo u shpërngul në Irlandë dhe më pas në Indi, ku jetoi pjesën më të madhe të jetës së saj.

Nënë Tereza themeloi Misionaret e Bamirësisë, një kongregacion fetar katolik, i cili në vitin 2012 kishte më shumë se 4,500 motra dhe ishte aktiv në 133 vende.

Nënë Tereza është nderuar me çmimet dhe nderimet më të larta, duke përfshirë: më 1962 Çmimin e Paqes Ramon Magsaysay dhe 1979 Çmimin Nobel për Paqe.
Një foto kur ajo ka qenë e re po qarkullon nëpër media, dhe duket vërtet e bukur.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).