Art & Kulturë

VIDEO/ Këto syze mund të filmojnë ambientin përreth jush në 360 gradë

Ndërsa realiteti virtual po bëhet gjithnjë e më popullor, po shfaqen edhe lloje të ndryshme kamerash 360-gradëshe për konsumatorët. Më të veçantat janë një palë syze me kamera të instaluara në skeletin e tyre, që mundësojnë për herë të parë një filmim të tillë tredimensional.

 “Janë syze me stil tërheqës dhe përmbajnë katër kamera, dy përpara dhe dy prapa”, thotë Adil Suranchin i kompanisë prodhuese, “Orbi”. Rezultati është video tredimensionale me rezolucion 4K.

“Këto janë syzet e para në botë që filmojnë në 360 gradë”, thotë Suranchin. Syzet mundësojnë që pamjet të filmohen nga këndvështrimi i saktë i personit, ndërsa duart i ka të lira. “I vendos syzet, shtyp një buton dhe mund t’i thuash lamtumirë të gjitha pajisjeve mbështetëse që duhen për kamerat e sotshme. Secila prej kamerave ka fushëpamje prej 180 gradësh, pra mund të filmoni gjithçka rrotull”-, ka vazhduar ai.

Kompania ka menduar edhe për aspektet e privatësisë, për të cilat shumë njerëz shqetësohen. Ato janë të pajisura me drita sinjalizuese LED, të cilat kur regjistrojnë një pamje ndizen direkt, duke bërë të mundur që njerëzit të njoftohen se kur po filmohen.

Videoja mund të shpërndahet menjëherë dhe mund të ruhet në një kartë memorieje. Syzet i rezistojnë ujit, kanë xhama të polarizuar, mund të porositen për 399$, dhe kompania fillon shpërndarjen në muajin gusht.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).