Art & Kulturë

“Vetëvrasësi” vjen premierë në Teatrin e Korçës

Shfaqja “Vetëvrasësi” do të ngjitet premierë në skenën e Teatrit “Andon Zako Çajupi” në qytetin e Korçës.

Me regji nga Sulejman Rushiti dhe kostumografi nga Bernarda Gjata, në këtë vepër do të interpretojnë aktorët: Elia Zaharia, Neritan Liçaj, Zamira Kita, Albano Prodani, Klodjana Keco, Antonio Tole, Ilda Pepi, etj.

Një i ri, i papunë, Semyon, beson se përgjigja ndaj problemeve të tij është të mësojë të luajë tuba. Megjithatë, plani i tij dështon dhe ai mendon vetëvrasje. Fqinji i tij, Aleksandër Petroviç, vendos të fitojë para nga mjerimi i Semyon, duke shfrytëzuar vetëvrasjen e tij për disa ofertues. Këta ofertues kanë planifikuar të shfrytëzojnë vdekjen e Semyon-it në avancimin e çështjes së tyre individuale.

Inteligjenca, e përfaqësuar nga Aristarku, është i pari që i afrohet atij. Nga kjo pikë, Semyon e gjen veten, duke u manipuluar nga njerëz të ndryshëm që përfaqësojnë botën e biznesit, artet, punëtorët, romancat etj. Gjatë rrjedhës së shfaqjes, secili personazh zbulon anën më të keqe të personalitetit të tyre, me efekt humorist.

Kjo komedi do të ngjitet në skenë të shtunën, më 28 prill.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).