Art & Kulturë

TEK BUNKERI

Lekë Gjiknuri dhe lëvizja mjedisore në Shqipëri

Rënia e regjimit komunist në Shqipëri u pasua nga një etje e madhe për zhvillim, e cila vendosi në rrezik shumë zona me rëndësi për natyrën e biodiversitetin, si Parku Kombëtar Divjakë-Karavasta, Parku Kombëtar i Lurës, etj.

Pikërisht në këtë periudhë Prof. Lekë Gjiknuri themeloi lëvizjen mjedisore në Shqipëri, e cila do të bëhej pararojë e ruajtjes së vlerave natyrore të vendit tonë.

Ju presim në datën 14 Nëntor, ora 18:00, @tekbunkeri, për të parë së bashku filmin dokumentar kushtuar Lekë Gjiknurit, themeluesit të organizatës së parë mjedisore në Shqipëri, PPNEA.

——

Remembering Lekë Gjiknuri, founder of PPNEA

In the first years after the fall of the communist regime in Albania, the exploitation of natural resources was seen as a normal economical practice, leading to vital threats towards the flora and fauna of the country.

Exactly in this period, Prof. Lekë Gjiknuri founded the environmental movement in Albania, consisting in the establishment of the first environmental organization within the country, which in the following years would fight against unsustainable policymaking.

Learn more about the founder of PPNEA by joining the film screening on Monday, November 14th, 18:00, at @tekbunkeri.2 hSee Translation

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).