Art & Kulturë

Flisni në gjumë? Ja pse

E folura në gjumë është njohur si somniloquy, një çrregullim gjumi ku personat nuk janë të vetëdijshëm për këtë gjë. E folura në gjumë mund të përfshijë një dialog të komplikuar apo monologje të pakuptueshme, por shpesh herë edhe të qarta. Sipas National Sleep Foundation, kjo ndodh më shumë tek meshkujt dhe tek fëmijët. Një […]

Çfarë duhet të hani për të bërë gjumë më të mirë?

Sipas statistikave, një pjesë e madhe e popullsisë në botë nuk bëjnë gjumë mjaftueshëm. Përderisa rekomandohet që të flini deri në tetë orë gjumë brenda një nate, një pjesë dërrmuese e njerëzve nuk i bëjnë as gjashtë orë gjumë. Ekspertët shëndetësorë tregojnë se mungesa e gjumit ka ndikim negativ në shëndetin dhe mirëqenien e njerëzve. Por, […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).