Art & Kulturë

Akuzoheshin si “spiunë” amerikanë, ja lista e deputetëve të pushkatuar nga Enver Hoxha

Kastriot Dervishi, ish-drejtori i Arkivit në Ministrinë e Brendshme, ka publikuar listën e dytë të deputetëve të pushkatuar nga Enver Hoxha në vitin 1948. Sipas këtij dokumenti, ata u akuzuan si bashkëpunëtorë me anglo – amerikanët dhe në veçanti me Harri Fultzin. 1948/Grupi i dytë i deputetëve Në fillim të shkurtit 1948 u ekzekutuan të […]

Ҫfarë ka ndodhur më 18 dhjetor? Ja disa fakte historike mbi këtë datë

Më 18 dhjetor të vitit 1863 lindi në Grac të Austrisë Franz Ferdinand, princi mbretëror i Hungarisë dhe i Bohemisë. Nga viti 1889 deri në vdekje, ai ishte princ trashëgimtar i fronit austro-hungarez. Vrasja e tij me atentat në Sarajevë më 28 qershor 1914, u bë shkak që Austro-Hungaria t’i shpallte luftë Serbisë, ndërsa Fuqitë […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).