Art & Kulturë

Apple blen Shazam-in

Apple ka përfunduar me sukses blerjen e Shazam-it, aplikacionit popullor të identifikimit të këngëve. Kompania konfirmoi se po blinte Shazam-in dhe ekipin e tij të zhvillimit për 400 milionë dollarë dhjetorin e kaluar. Blerja u pezullua përkohësisht për shkak të një hetimi nga Bashkimi Evropian, por gjithçka u zyrtarizua në shtator të këtij viti. Apple […]

Histori: Ҫfarë ka ndodhur më 24 Janar?

24 Janar 41 – Perandori romak Caligula vritet nga rojet e pallatit dhe në fron vendoset xhaxhai i tij. Claudius. 24 Janar 1835 – Skllevërit në Salvador da Bahia, Brazil, ngrihen në një revoltë e cila ishte e domosdoshme për t’i dhënë fund skllavërisë 50 vjet më vonë. 24 Janar 1839 – Charles Darëin, i […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).