Art & Kulturë

Si t’i pastroni këpucët e lëkurës nga njollat

Njollat në pantallona apo këpucët e lëkurës mund t’i eliminoni me përzierjen e uthullës dhe ujit të ftohtë

Ju nevojitet furça e këpucëve, sapuni, shishja me spërkatëse, uthulla, regjeneratori i flokëve, peshqiri dhe spraji për këpucë lëkure.

Fillimisht pastroni me furçë këpucët në mënyrë që të eliminoni pjesët e mëdha të ndotjeve. Pastaj njomni peshqirin dhe fërkoni me sapun.

Butësisht pastroni këpucët. Pastaj në shishe me spërkatëse përzieni në masa të barabarta uthullën dhe ujin e ftohtë dhe përzierjen tundeni mirë që të bashkohet në tërësi.

Spërkatini këpucët në pjesët në të cilat shihen gjurmë kripe. Me leckë të thatë fshini këpucët dhe lyeni me regjenerator flokësh.

Pastaj fshini këpucët në mënyrë që ta eliminoni sasinë e tepërt të regjeneratorit të flokëve. Edhe një herë fshini këpucët në mënyrë që ta eliminoni sasinë e tepërt të regjeneratorit.

Spërkatni këpucët me sprejin për këpucë lëkure dhe e gjitha përfundon këtu.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).