Art & Kulturë

“Shtëpia me Gjethe”, 52 % më shumë vizitorë gjatë muajit prill

Sezoni turistik ka nisur me fluks vizitorësh në Muzeun Kombëtar të Përgjimeve “Shtëpia me Gjethe”. Gjatë muajit prill ky muze ka mirëpritur 590 vizitorë më shumë ose 52% më shumë vizitorë sesa e njëjta periudhë gjatë 2018.

Shumica e vizitorëve të huaj në muajin prill ishin italianë, francezë dhe amerikanë.

Ky muze gjatë periudhës janar-prill 2019 është vizituar nga 1221 vizitorë më shumë se e njëjta periudhë e vitit 2018 ose ndryshe 40% më shumë vizitorë. Vizitorët gjatë këtyre muajve ishin 60% vendas dhe 40% të huaj.

Vizitat e shumta në këtë muze gjenerojnë dhe të ardhura pasi turizmi është një motor zhvillimi ekonomik. Të ardhurat në muze u rritën me 59% ose 466.190 lekë më shumë gjatë këtyre muajve krahasuar me periudhën janar-prill 2018.

Ky muze, ose thesari i memories sonë kolektive, do vazhdojë të mbetet një atraksion kulturor dhe historik për vizitorët, pasi tregon shumë për të kaluarën e vendit tonë përmes dëshmive dhe objekteve që përmban.

Turistët e huaj gjithnjë e më shumë po vizitojnë këto vende pasi kanë interes të mësojnë më shumë rreth historisë dhe të kaluarës tonë.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).