Art & Kulturë

Shkulen kalldrëmet e Gjirokastrës të mbrojtura nga UNESCO

Eksperti i trashëgimisë dhe restaurimeve, Kreshnik Merxhani, ka reaguar pas publikimit të pamjeve nga Gjirokastra ku po bëhen punime për restaurimin e rrugicave historike.

Në një postim në Facebook, Merxhani, shprehet se duket se zbatuesit janë në shkelje të hapur të projektit, dhe kjo që po ndodh është një turp.

“Kalldrëmet në Pazarin e Gjirokastrës -ata që u hoqën janë kryesisht të viteve 60-74. Dhe motivi i prishur së fundmi i kësaj periudhe ishte. Këto kalldrëme të ngjashme në materiale dhe teknikë, kishin fituar qytetari dhe ishin pjesë e arkitekturës së ansamblit”, shkruan më tej eksperti.

Duket se zbatuesit si gjithnjë janë ne shkelje te hapur dhe te plote te projektit! Personalisht nuk kam pse pres gjate per “rezultatin” ai do jete nje turp!

Nga njera ane sloganet banale propagantistike se e duan Gjirokastren ne cdo gure te saj dhe nga krahu tjeter heqje pa kriter e gureve te kalldremit me mjete te pa pershtatshme ne forme e menyre te pa pershtatshme.

Kalldremet ne Pazarin e Gjirokastres -ata qe u hoqen- jane kryesisht te viteve 60-74. Dhe motivi i prishur se fundmi i kesaj periudhe ishte. Keto kalldreme te ngjashme ne materiale dhe teknike, kishin fituar qytetari dhe ishin pjese e arkitektures se ansamblit.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).