Art & Kulturë

Shkrimtari Çapaliku promovon në Itali, dy vëllimet e “Secili çmendet sipas mënyrës së vet”

Shkrimtari Stefan Çapaliku promovoi dy vëllimet e parë të ciklit romanesk “Secili çmendet sipas mënyrës së vet” në panairin e librit “Nuovi mondi” në Bergamo të Italisë.

Në ceremoninë e promovimit ishin të pranishëm shkrimtarë, botues, përkthyes, lexues, etj.
I ndihmuar edhe nga fotot e viteve 1970-1980, kur zhvillohen ngjarjet e librit, shkrimtari foli për disa prej personazheve që ai vizaton në roman, rreth 130 të tillë.

Çapaliku, i njohur më së shumti si dramaturg dhe regjisor, ka hedhur në këtë vepër kujtimet dhe përshtypjet e fëmijërisë dhe rinisë nga qyteti i lindjes, Shkodra.

“Janë njerëz me histori të jashtëzakonshme, të cilat nuk mund të mos i shkruaja”, tha Çapaliku duke iu referuar bashkëqytetarëve të tij.

Çapaliku u shpreh se “është një vepër që bart frymën e epokës dhe na bën të njohim më mirë veten se kush jemi dhe rrethanat  në të cilën gjendemi, pse jo dhe perspektivën”.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).