Art & Kulturë

Blue School 17″ (Shkolla e Aktivizmit)

Blue School si nje iniciative e aktivisteve ne bashkepunim me Ecovolis, e cila organizohet per te dytin vit rradhazi ne plazhet e jugut te Shqiperise. Edhe kete vit do organizohemi dhe koordinohemi rreth 200 vullnetare me qellimin te pastrojme plazhet e jugut. Nje veprim ky qe synon ndergjegjesimin e aktoreve te ndryshem per rrezikshmerine qe kane mbeturinat dhe papastertite e shkaktuara nga dora e njeriut ne bregdetin Shqiptar.
Organizimi i nje levizje-je vullnetare, qytetare ne plazhet e ndotura nga hedhja ilegale e mbeturinave dhe edukimi i tyre mbi parandalimin dhe metoda te ndergjegjesimit te publikut te gjere.
Objektivat kryesore:
– Mobilizimi dhe ndergjegjesimi i aktoreve lokale per demet qe ndotjet ishkaktojne natyres, shendetit, por edhe bizneseve te tyre.
– Ne fund te eventit te jete krijuar nga pjesemarresit nje “Tool Kit” me hapa parandalues.
– Ndergjegjesimi per kauzen ne fjale i publikut te gjere nepermjet mediave te ndryshme, duke qene se ne shumicen e rasteve jane turistet ata qe shkaktojne ndotjen me te madhe.
– Venia ne pah e rendesise se punes vullnetare
– Rehabilitimi i zonave te identifikuara si te ndotura ne bregdetin Shqiptar.
Aktivitetet kryesore qe parashikohen te realizohen jane keto:

– Kamping
– Aventura
– Aktivizem
– Aksion
– Zhytje me bombula
– Ekspedita me kanoa
– Bicikleta
– Kinem
– Team Building
– Ice Breakers dhe Energisers
– Workshop mbi Ndotjen e Bregdetit dhe impaktin ne jeten e njeriut
– Aksion Pastrues
– Workshop per realizimin e “Toolkit” me listen e veprimeve parandaluese
– Ekspedita me kanoa
– Crowd founding me bicikleta per ndergjegjesim
– Zjarr dhe feste nen yje!

Ftojme Te gjithe Aktiviste dhe Vullnetare Te japin edhe kete vit kontributin ndaj natyres mem dhe ndaj jetes tone.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).