Art & Kulturë

Prmovohen punime artizanale të trevave të ndryshme në Kukës

Qendra Kombëtare e Veprimtarive Tradicionale zgjodhi qytetin e Kukësit për të zhvilluar Panairin e I Kombëtar të Artizanatit. Në këtë panair morën pjesë artizanë të cilët zhvillojnë lloje të ndryshme punimesh.

Në këtë panair morën pjesë Sulejman Ibrahimi, punues i veglave muzikore, Ndriçim Guni, qeleshepunues, “Colors of Zadrima” me punimet e mëndafshit, “Gjiro Art” me kostumet popullore dhe bizhuteritë artizanale, Arjan Sufa me punimet artizanalet të pipave, tavllave etj, qilimpunueset e qyetit të Kukësti, artizanët e Hasit, Bruna Zguro dhe artizanët e qytetit të Korçës me punimet në gep, shtiza dhe teknikën felt.

Ky aktivitet u shoqërua edhe me një koncert ku morën pjesë artistë popullorë nga Hasi, Tropoja, Kukësi dhe Mirdita.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).