Art & Kulturë

NJË SHFAQJE ME FAJKUA

Një shfaqje me fajkoj ju pret në Sheshin Italia, ku të gjithë do të kenë mundësinë që provojnë këtë eksperinë të paharrueshme.
Ejani ta shijojme sëbashku! 🥰

Fajkoi është një nga 12 elementët që janë regjistruar në Listën e Trashëgimisë Jomateriale të UNESCO-s nga Emiratet e Bashkuara Arabe. Për 4000 vjet, beduinët në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe më gjerë në Gadishullin Arabik kanë përdorur falkojtë si një formë gjuetie, në një tokë me burime të pakta. Me kalimin e kohës, roli i shpendëve në shoqëri ka ndryshuar dhe sot loja me fajkoj është një nga sportet tradicionale më të nderuara në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Statusi i nderuar i Fajkoit rrjedh nga ndjenja e guximit, nderit dhe fisnikërisë – vlera të çmuara tradicionale arabe – që lidhen me sportin, si dhe lidhjet e tij me mbrojtjen e natyrës, respektin për kafshët dhe vëllazërisë mes trajnuesve të falkojve.

“Falconry” lejon fëmijët tanë të shijojnë magjinë e shkretëtirës, ​​duke i mbushur me virtytet e durimit dhe këmbënguljes, vullnetit dhe shoqërimit, vlera që janë po aq të rëndësishme sot, sa kanë qenë për breza”, thotë Lartësia e Tij Sheikh Hamdan bin Zayed. Al Nahyan, Kryetar i Klubit të Falkonistëve të Emirateve.

Mos e humbisni! !

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).