Art & Kulturë

Një muze ndërtohet në fund të liqenit. Ja ku

Bolivia do të ndërtojë një muze nënujor në fund të liqenit Titikaka, me një vlerë prej 10 milionë dollarësh, pas zbulimit të mijëra objekteve arkeologjike në thellësitë e tij, njoftoi sot Ministria boliviane e Kulturës.

Rajoni i liqenit Titikaka, që shtrihet në 8 562 kilometra katrorë mes Bolivisë dhe Perusë, ka qenë djep i disa kulturave, që lulëzuan para epokës koloniale.

Zbulimet e fundit, të realizuara vitin e kaluar, kanë mundësuar gjetjen e rreth 10 000 objekteve arkeologjike, të tilla si objekte të prodhuara me eshtra, qeramikë apo metal, si dhe eshtra njerëzore dhe kafshësh dhe enë kuzhine që korrespondojnë me kohën e civilizimeve antike paratiuanakota, tiuanakota dhe inkase.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).