Zbuloni se si të bëni në shtëpi kremin klasik të pastiçerisë në shtëpi: një përgatitje e thjeshtë dhe e shpejtë për t’u shijuar me lugë ose për t’u përdorur në ëmbëlsira të ndryshme. Një salcë me bazë vezësh, qumështi e sheqeri që mund të aromatizohet me vanilje ose lëkurë limoni, por edhe me kakao, si në rastin e kremit të pastiçerisë me çokollata apo me pana të rrahur për t’i dhënë një shije alla’italiane kremit të pastiçerisë.
Përbërësit:
500 ml qumësht
40 gr miell
80 gr sheqer
4 vezë
1 shkop vaniljeje
Si të përgatisni kremin e pastiçerisë:
Në një tenxhere ngrohni qumështin bashkë me shkopin e vaniljes. Ndërkohë që qumështi ngrohet, rrihni të verdhat e vezëve bashkë me miellin e sheqerin.
Shtojeni pak nga pak këtë përbërje tek qumështi i ngrohtë, por që nuk ka marrë valë. Përziejeni mirë dhe ziejeni në zjarr të ulët derisa kremi i pastiçeritë të trashet.