Art & Kulturë

Mënyra më e mirë e ruajtjes së miellit

Të gjitha llojet e miellit me kalimin e kohës prishen, por tërheqin edhe krijesa të padëshirueshme, siç janë insektet pa marrë parasysh sa ju janë të pastër vendi dhe kuzhina ku e keni lënë.

Ja si ta pengoni këtë:

Blini vetëm aq sa ju nevojitet. Mos t’ju mashtrojnë shitësit – përpiquni të blini vetëm aq miell sa mendoni që mund ta përdorni gjatë disa javëve të ardhshme. Mielli tërheq lagështi, që do të thotë se mund të prishet goxha shpejt.

Nëse mundeni, kërkoni miell në paketime më të vogla dhe kështu do të blini aq sa vërtet ju nevojitet.

Mos e ruani miellin në thasë letre

Mënyra më e mirë për ruajtjen e miellit është që ta mbani brenda një qese të cilën duhet ta vendosni brenda një ene (kavanozi) të mbyllur fort.

Ambienti ku do ta mbani enën duhet të jetë i freskët dhe i thatë.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).