Art & Kulturë

Mbrëmje austriako-shqiptare (lexim skenik)

Një mbrëmje austriako-shqiptare me lexime skenike

Lexojnë/Interpretojnë:
Jennifer Weiss – dramatuge në Teatrin e Gracit
Julia Franz Richter – aktore në Teatrin e Gracit
Aline Sarah Kunisch – aktore në Vjenë
Juli Emiri – aktore në Shqipëri

Tekstet që do të lexohen në gjermanisht dhe shqip:
Poezi nga Ingeborg Bachmann
Poezi nga Lindita Komani
Fragment nga romani “Fëmijët e të vdekurve” Elfriede Jelinek


Foto – lulja e alpeve austriake Edelweiss, detaj nga kopertina e librit “Austria letrare (që prej vitit 1945)”, përkthyer e përgatitur nga Lindita Komani.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).