Art & Kulturë

Masat ndaj koronavirusit/ Margariti: Anulohen aktivitetet kulturore në salla të mbyllura

Pas identifikimit të dy rasteve të para të koronavirusit, në Shqipëri, Qeveria ka vënë në lëvizje masat e planifikuara, sipas protokollit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Në kuadrin e këtyre masave, Ministrja e Kulturës, Elva Margariti njoftoi se të gjitha aktivitetet kulturore, që parashikojnë mbledhjen në salla të mbyllura të një numri të madh spektatorësh, si koncerte, shfaqje teatrale, opera apo balet, do të anulohen.
“Do të monitorohen të gjitha institucionet dhe do të merren të gjitha masat për të mos krijuar grumbullime njerëzish, si në salla muzesh, ekspozita etj”, tha ajo.

Minisrja apeloi qytetarët të mos kenë panic dhe të respektojnë dhe ndjekin të gjitha këshillat, që jep OBSH, nëpërmjet Ministrisë sonë të Shëndetësisë për të ruajtur kështu shëndetin e tyre dhe të familjes e të të afërmve.

Margariti prezantoi edhe 5 mënyra për të mbrojtur familjen nga COVID-19:

1-nëse jeni të sëmurë, qëndroni në shtëpi për të parandaluar përhapjen e sëmundjes.
2- mbuloni hundën dhe gojën gjatë kollitjes dhe teshtitjes.
3 -shmangni prekjen e fytyrës dhe lani duart sa më shpesh me ujë të ngrohtë dhe sapun.
4- mbani distancë nga njerëzit që kolliten apo teshtijnë.
5- lexoni të gjithë informacionet zyrtare lidhur me COVID-19.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).