Art & Kulturë

Kjo është gjuha më e rrallë në botë, vetëm tre njerëz e flasin

“Badeshi” ishte gjuha zyrtare me të cilën komunikonin njerëzit e një fshati të vogël në një zonë të thellë të Pakistanit verior.

Por tani me modernizimin e botës, vetëm tre njerëz kanë ngelur që mund ta flasin këtë gjuhë të rrallë, duke e futur atë në listën e gjuhëve të zhdukura.

“BBC” ka arritur që të lokalizojë këta tre burra që ende e flasin këtë gjuhë në fshatin Bishigram,

Related image

Tre burrat që e flasin ende këtë gjuhë

Për arsye se nuk ka më njerëz që e kuptojnë atë, këta tre burra komunikojnë më së shumti nëpërmjet gjuhës Pashto.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).