Art & Kulturë

Këto janë shtetet ku ka më shumë gra se burra

 

Raporti i gjinisë, apo raporti gjinor, është një term demografik që i referohet raportit të meshkujve me femrat në një popullsi.

Në atë vend ku burra ka më shumë se gra, mund të lindin probleme të tilla si vrasje dhe dhunë.

Kur gratë janë më shumë se burrat, ka gjasa të ndikojë ekonominë e një kombi. Një numër i madh i grave të pamartuara përkeqësojnë mosbalancimin gjinor për shkak të lindjeve të ulëta.

Sipas raportit të publikuar nga ëorldatlas, numri i burrave është pak më i madh se numri i grave në botë. Megjithatë, janë disa vende ku  gratë i tejkalojnë burrat. Më poshtë e keni listën.

Image

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).