Art & Kulturë

“Këngë dashurie me korba”

“Këngë dashurie me korba”, shfaqja e cila vjen si teatër muzikor i gërshetuar me atë fizik do shfaqet më 11 maj në sallën Goethe.

Prania e 4 instrumentisteve live që ndërveprojnë me aktorët dhe publikun shton ngjyrat e spektaklit. Ndërsa këngët interpretohen live nga aktorët e shfaqjes.

Vepra “Këngë dashurie me korba” ka marrë çmimin “Aleksandër Moisu” më 1997.

“Njerëzit nuk i vlerësojnë kurrë fjalët e korbave! Ata më lehtë besojnë gënjeshtrat e pëllumbave!”, thuhet në njoftim. Autor është Bashkim Hoxha, regjia nga Laert Vasili, skenografia dhe kostumet nga Joni Peci ndërsa As. Regjisore, Evisa Budina.

Aktorë do të jenë: Laert Vasili, Arjola Basho, Jaho Guma, Artemisa Kusi dhe Josif Sina.
Muzika live – Jetmir Alku, Yllnor Kurti, Roni Kapllani dhe Fisnik Kurti.

“Këngë dashurie me korba” vepër e autorit Bashkim Hoxha pritet të vijë premierë për publikun në skenën e Teatrit Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahiviogli” më 11, 12 dhe 13 maj.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).