Art & Kulturë

Kanioni i Brarit, 12 Nentor 2017

Kanioni i Brarit dhe Ura e Brarit – 12 Nentor 2017
Kategoria: Marrshim
Vendtakimi: Liceu Artistik “Jordan Misja”
Data: 12 Nentor 2017
Ora: 09:00
Pjesemarrja: 50 Pjesmarres!
Distanca: 14 km
Niveli i guides: Moderuar
Vendndodhja: Brar, Tirane
Mosha e lejuar per femijet: 10+
Nje nder udhetimet me te bukura nga Guidat Ditore

Programi:
Ura e Brarit është një ndër urat e periudhës otomane të rrethit të Tiranës. Ajo eshte nje ure tradicionale e ndertuar mbi lumin Brar ne afersi te qytetit te Tiranes. Ura e Brarit eshte monument kulture, e kategorisë së parë.
Kete te diele do te shkojme ne Fshatin BRAR. Aty pasi te ndalojme per te bere nje vizite tek Ura karakteristike, do te nisemi buze lumit te brarit (Lumi i Tiranes). Ky shteg eshte shtegu qe njihet ndryshe si “Rruga e Arbrit”. Ky shteg eshte perdorur per te shkuar ne Diber ose Maqedoni.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).