Art & Kulturë

Ja kush janë disa nga artistët pjesëmarrës në Bienalen e Venedikut 2019

Tashmë dihen disa nga artistët të cilët kanë konfirmuar që do përfaqësojnë vendet e tyre në Bienalen e Venedikut në vitin 2019.

Deri në maj të viti 2019 nuk do të filloj edicioni i radhës i Bienales së Venedikut mirëpo News.artnet.com ka publikuar një artikull ku bënë të ditur disa nga artistët të cilët do të jenë pjesëmarrës.

Australia do të prezantohet nga artistja Angelica Mesiti e cila është e njohur për përdorim të gjuhës kinematografike dhe për performanca me të cilat rrëmon thellë brenda historive të ndryshme që shpalosë.

Pastaj Estonia do të përfaqësohet nga artistja Kris Lemsalu, Finlanda nga grupi i artistëve “Miracle Workers Collective”, Franca nga Laure Prouvost, Britania e Madhe nga Cathy Wilkes, Hong Kong nga Shirley Tse.

Austria do të përfaqësohet nga Renate Bartlmann. Performanca e saj Nusja shtatzëna me çantën e mbledhjes – në të cilën ajo ishte veshur si një nuse shtatzënë dhe i kërkoi publikut të dhurojnë për mirëmbajtjen e një objekti të rëndësishme, e cila doli të ishte një skulpturë e një dildo – u censurua nga Qendra Pompidou më 1979.

Po ashtu tashmë dihet se edhe Islanda do të përfaqësohet nga Hrafnhildur Arnardóttir / Shoplifter, Irlanda nga Eva Rothschild, Lituania nga Nida Art Colony që përbëhet nga Lina Lapelyte, Vaiva Grainyte, dhe Rugile Barzdžiukaite, Luksemburgu nga Marco Godinho.

Kanadaja do të prezantohet nga Inuit artist collective Isuma, udhëhequr nga regjisori Zacharias Kunuk dhe Norman Cohn. Pjesëmarrja e tyre do të shënojë edhe pjesëmarrjen për herë të parë të Kanadasë në Bienale.

Pastaj Holanda do të përfaqësohet nga Remy Jungerman dhe Iris Kensmil, Zelanda e Re nga Dane Mitchell, Skocia nga Charlotte Prodger, Slovenia nga Marko Peljhan, Zvicra nga Pauline Boudry dhe Renate Lorenz dhe Turqia nga İnci Eviner

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).