Art & Kulturë

Hapet sezoni operistik në sheshin “Skënderbej”

Teatri i Operës dhe Baletit do të hapë sezonin artistik me mbrëmje gala në sheshin “Skënderbej” .

“Shumë vepra operistike u frymëzuan nga historitë e këngët e njerëzve te zakonshën dhe u perkasin audiencave të mëdha. Për herë të parë në historinë e Teatrit tonë të Operas, sezoni artistik nis në Open-Air me Grand Gala: “Opera Opening Countdown”- 20 Shtator ora 19:30, Sheshi “Skënderbej”. Për të mos u humbur”, shprehet kryeministri Edi Rama duke paralajmëruar këtë ngjarje të bukur artistike dhe që mund të ndiqet nga të gjithë qytetarët.

Pjesët më të njohura solistike, orkestrale, koralet e famshme nga operat dhe baletet si “La Sylphide”, “Arrëthyesi” operat “La Traviata”, “Die Fledermaus”, “Il Trovatore” dhe “Carmen” do të interpretohen nga yjet e skenës operistike dhe këngëtarët më të njohur, në dy mbrëmje në datat 20 dhe 21 shtator.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).