Art & Kulturë

GRUPI NDËRKOMBËTAR I TELECOMUNIKACIONIT 4iG KA NJË DREJTUES TË RI STRATEGJIK

Z. Róbert Budafoki është përgjegjës për portofolin ndërkombëtar të telekomunikacionit si dhe për integrimin e kompanive shqiptare.

Fakte kryesore

  • Përcaktohet strategjia ndërkombëtare e telekomunikacionit të grupit 4iG.
  • Róbert Budafoki caktohet Zëvendëspresident i 4iG International, me qendër në Tiranë.
  • Róbert Budafoki do të jetë përgjegjës për portofolin e telekomunikacionit ndërkombëtar të grupit dhe do të menaxhojë gjithashtu integrimin e kompanive shqiptare ALBtelecom dhe ONE Telecommunications. Menaxheri i ri ka një përvojë të madhe dhe ekspertizë të gjerë për të mbështetur rritjen e portofolit të 4iG-së në Ballkanin Perëndimor.

Grupi 4iG ka zhvilluar një strategji ndërkombëtare të telekomunikacionit për kompaninë me vendosjen e një strukture të re të qeverisjes korporative. Që nga 6 qershori 2022, Róbert Budafoki emërohet Drejtues i 4iG International, duke udhëhequr portofolin ndërkombëtar të telekomunikacionit të grupit. Si Zëvendëspresident i 4iG International, me qendër në Tiranë, përgjegjësitë e tij përfshijnë filialet kryesore në Ballkanin Perëndimor: One Crna Gora në Mal të Zi, si dhe One Telecommunications dhe ALBtelecom në Shqipëri. Detyra e tij kryesore është të mbikqyrë integrimin e kompanive shqiptare. Operatori celular me bazë premium në Mal të Zi, One Crna Gora, u bë pjesë e 4iG Group në dhjetor 2021. ALBtelecom, operatori i tretë më i madh celular në Shqipëri, lider i tregut për shërbimet fikse, internetin dhe TV-n, dhe One Telecommunications, operatori i dytë celular me rritjen më të shpejtë në Shqipëri, iu bashkuan së bashku grupit në Mars 2022.

“Strategjia e rritjes së grupit 4iG bazohet në megatrendin e konvergjencës mes shërbimeve IT dhe telco: qëllimi ynë është të zbatojmë inovacionin dhe teknologjinë e së ardhmes në shërbimet e telekomunikacionit të grupit. Ne ofrojmë vazhdimisht shërbime inovative, të informacionit e komunikimit me cilësi të lartë për klientët tanë dhe besojmë se z.Róbert Budafoki do të përmbushë pritshmëritë e filialeve tona në Ballkanin Perëndimor. Për shkak të ndryshimeve të vazhdueshme teknologjike në celular (5G) dhe për shkak të historikut avantazhues të 4iG në IT, ne kemi shpresa të mëdha që grupi do të tejkalojë pritshmëritë tona të parashikuara”. – theksoi Peter Fekete, Zëvendësdrejtor Ekzekutiv për blerjet në 4iG Plc.

Ekspertiza profesionale e Róbert Budafoki konsiston në planifikimin strategjik, mbikqyrjen e situatave komplekse, si dhe menaxhimin e integrimit të kompanive shqiptare. Ai ka përvojë të jashtëzakonshme në B2B, strategjinë e “kthimit në rritje”, transformimin digjital, softuerin e korporatës dhe sigurinë kibernetike. Pas diplomimit në Universitetin e Teknologjisë në Budapest si inxhinier elektrik, ai filloi karrierën e tij në teknologjinë e informacionit të komunikimit në vitin 1991. Róbert Budafoki ka disa vite që punon në industrinë e telekomunikacionit. Ai ka mbajtur  detyrën e CEO-s së T-Systems Hungary, CCO të Telekom Hungarez dhe VP Enterprise në kompaninë Saudi.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).