Art & Kulturë

“GOLDA” me regji nga Udi Nir & Sagi Bornstein shfaqet në Akademinë e Filmit dhe Multimedias Marubi

Pak para se të vdiste, Golda Meir u intervistua për televizionin izraelit. Pas përfundimit të xhirimeve, kamerat vazhduan të xhironin, duke regjistruar një bisedë intime me gruan e parë dhe të vetme që sundoi ndonjëherë Izraelin. Teksa fikte njërën cigare nga tjetra, Golda foli lirshëm, duke e mbrojtur çështjen e saj për mandatin e saj si kryeministre. Bazuar në atë fjalim të paparë kurrë më parë, dëshmi të mbështetësve dhe kundërshtarëve dhe pamjeve të rralla arkivore, “GOLDA” tregon historinë e premierës dramatike të Meir – nga ngritja e saj befasuese në pushtet dhe statusi ikonik ndërkombëtar si “mbretëresha e popullit hebre”, tek vdekja e saj tragjike dhe e vetmuar.

Dokumentari “Golda” do të shfaqet për herë të parë në Tiranë më datë 13 Qershor, ora 19:00 në Akademinë e Filmit dhe Multimedias Marubi në prani të Sagi Bornstein dhe Udi Nir.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).