Art & Kulturë

FOTO/ Keku që i rezistoi kushteve atmosferike, në gjendje perfekte edhe pas 106 vitesh

Shkencëtarët kanë gjetur një kek me fruta të paketuar në kuti që daton që prej 106 vitesh, në kepin “Adare” në Antarktidë.

Kjo ëmbëlsirë u gjet në një kasolle të krijuar në vitin 1899 dhe mendohet se ndodhet aty që prej vitit 1911, e cila është lënë nga pjestarët e ekspeditës britanike “Terra Nova”, nën udhëheqjen e Robert Falcon Scott.

Keku 106 vjecar

Keku është prodhim i kompanisë “Huntly & Palmers” dhe ndonëse qeska që mbështjell ëmbëlsirën është e vjetëruar, ai është ruajtur në gjendje perfekte, si pasojë e temperaturave të ulta dhe klimës së thatë që ka ky kontinent.

Menaxherja e grupit të studiuesve që kanë gjetur këtë ëmbëlsirë, është shprehur se “Keku duket sikur sapo është blerë”, ndonëse ajo thekson se në momentin kur i afrohesh ëmbëlsirës menjëherë vë re erën e ndenjur të saj.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).