Art & Kulturë

Flutura Açka, Agron Tufa dhe Enkel Demi pretendentë për çmimin e madh të letërsisë

Flutura Açka, Agron Tufa, Enkel Demi janë disa nga kandidatët për çmimet e mëdha të letërsisë të akorduara nga Ministria e Kulturës për vitin 2018.

Ka qënë vetë Ministrja e Kulturës Elva Margariti që ka bërë publike në faqen e saj zyrtare në Facebook kandidatët për çmimet e mëdha letrare sipas gjinive përkatëse.

Juria e këtij viti kryesohet nga Alda Bardhyli dhe përbëhet nga Brikena Çabej, Dhurata Shehri, Visar Zhiti dhe Riza Braholli. Ceremonia për shpalljen e fituesve do të bëhet brenda muajit janar.

ROMANI

Tom Kuka –Gurët e vetmisë

Andreas Dushi-Marrja e gjakut

Virion Graçi – Pëllumbat i vrasin natën

TREGIMI

Roland GJOZA –Për vajzat nga Parisi

Daut Gumeni-Qershia e egër

Faruk Myrtaj- Këpucë për gjyqin e fundit

POEZIA

Havzi NELA –Vepra poetike e plotë

Sabri Hamiti –Kukuta e Sokratit

Flutura Açka-Roja i dritës

ESEISTIKE

Ismail Kadare-Kur sunduesit grinden

Mateo Mandala- Jeronim De Rada: portret artisti në rini

Arjan Leka- Në kërkim të këmishës së humbur

LETERSIA PËR FEMIJE

Mimoza HAFIZI –Pika trëndafil

Skënder Hasko –S’ka si shoku im

Shkëlzen Zalli –Gjergji takon Skënderbeun

PËRKTHIMI

Erion Karabolli- Sábato, Ernesto: Abadoni, engjëlli i skëterrës

Agron Tufa-Paul Celan, Flokëboret e zeza

Luan Topçiu -Linda

Maria Baros – “Shtëpia me brisqe rroje”

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).