Art & Kulturë

Filmi shqiptar “Zois” do të prezantohet në Queen’s World Film Festival

Dokumentari “Zois” që tregon mbi jetën e vështirë të piktorit shqiptar Zois Shuttle, do të prezantohet këtë vit në Queen’s World Film Festival.

Ai është prodhuar nga regjisori shqiptar Bujar Alimani dhe nga producentët Damian Pervizi dhe Dritan Haxhia, edituar nga Sabir Kanaqi, kurse muzika është kompozuar nga Fatrin Krajka dhe dubluar nga Elvis Ikonomi.

Në të trajtohet historia e piktorit Zois, i cili u arratis në kohën e komunizmit duke kaluar nëpër rrethimet elektrike, ku e ndiqnin nga pas plumbat e rojave kufitare. Pas arratisjes, ai filloi një rrugëtim të gjatë nga Evropa Lindore drejt SHBA-së.

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=MLgCeabraqA

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).