Art & Kulturë

Filmi “Ditë feste” nga Jacques Tati, sot ora 18:00

Nga cikli “Klasikët e kinemasë franceze”, sot më 29 mars, ora 18 :00 tek Qendra Ten do të shfaqet filmi “Ditë feste” nga Jacques Tati. Filmi i përket vitit 1949 dhe është i zhanrit komedi.

Për çfarë bën fjalë?

Disa artistë shëtitës vendosen në një fshat të qetë. Një nga argëtimet e tyre është një kinema e hapur ku postieri i fshatit zbulon një film dokumentar mbi kolegët e tij amerikanë. Atëherë, ai vendos të organizojë shpërndarjen e postës si një “amerikan”.

Në frëngjisht me titra në shqip – Organizuar nga: Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit, Qendra Ten, Instituti Francez.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).