Art & Kulturë

Film “L’Armée des Ombres” de Jean-Pierre Melville – Frankofoni

Shfaqja e filmit “L’Armée des ombres” nga Jean-Pierre Melville

Cikli “njëqindvjetori Melville”

Organizuar nga: Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi, Instituti Francez

(1969 – 2:30 – policesk dhe aksion – në frëngjisht me titra në anglisht)
Përshkrim: Një rrjet qëndrestarësh në Francën e pushtuar. Zanatçinj, borgjezë të mëdhenj, tortura dhe tradhëti: e përditshmja heroike dhe e përgjakshme e “ushtarëve në hije”. I frymëzuar nga romani i Joseph Kessel, Melville rikrijon rininë e tij në një film monument.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).