Art & Kulturë

“Aventurat e Tom Sojerit”, është libri i parë që…

Kuriozitet!
“Aventurat e Tom Sojerit” i Mark Tëain-it është një prej librave më të dashur të fëmijërisë sonë, (përkthyer mjeshtërisht në shqip nga Ardian Klosi), por a e dinit që ky është libri i parë i shkruar ndonjëherë me makinë shkrimi? E pra, kushedi ç’durim ka pasur Mark Tëain-i për ta shkruar të gjithin me makinë shkrimi! Fotoja në fjalë i përket botimit të 1910-s, ndërsa libri për herë të parë u botua më 1876. Jo më kot është klasik i gjithëkohshëm!

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).