Art & Kulturë

Festivali i Filmit Ndërkombëtar në Prishtinë hap aplikimet për pjesmarrje

PriFest – Prishtina International Film Festival ka hapur zyrtarisht aplikimet për edicionin e 10-të të këtij festivali, i cili do të mbahet më 17 – 22 korrik 2018.

Ky aplikim do të qëndrojë i hapur deri në datën 30.04.2018 për të gjithë filmat ndërkombëtarë dhe në datën 30.05.2018 për filmat kosovarë.

Kategoritë garuese në këtë festival janë: Programi Evropian: Film i metrazhit të gjatë, Programi Ballkanik: Film i metrazhit të gjatë, Programi Ndërkombëtar i Dokumentarëve dhe Programi Ndërkombëtar i Filmit metrazh i mesëm.

Kategoritë jo-garuese: Let It Be Program (Film i metrazhit të gjatë me temë LGBTI), In Albanian Cinema dhe Projeksionet Speciale.

Këtë vit, Festivali Ndërkombëtar ka prezantuar edhe dy kategori të reja garuese: Programi Ndërkombëtar Garues i Filmit Studentor (film artistik, të gjitha metrazhet) dhe Programin Ndërkombëtar i Filmit të metrazhit të shkurtër eksperimental dhe art vizual (jo-garues).

Rregullat dhe formulari i aplikimit për këtë festival, gjenden në faqen zyrtare të PriFest ose mund të ndiqni link-un e mëposhtëm:

http://prifest.org/application-film-entry/

Së shpejti, PriFest do të hap edhe thirrjen për aplikim me projekte filmike për kategori të ndryshme në Prishtina Film FORUM, në programet: Best Pitch Competition, Green Film Project, Work in Progress, Prishtina Rendezvous dhe Prishtina Kino Kabaret.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).